Lambrisering tips

lambrisering tipsJe weet nu vast en zeker al wat meer over lambrisering, maar om lambriseringen perfect in je interieur te verwerken hebben we de leukste, handigste en meest waardevolle tips allmaal op deze pagina verwerkt. Heb jij nog leuke, interessante tips? Aarzel dan niet om ons te contacteren via het contactformulier!

 

 Ruimte vergroten door lambrisering

tips lambriseringAfhankelijk van de grootte van de ruimte waarin je lambriseringen wilt aanbrengen, kan het zijn dat je de ruimte optisch wilt vergroten.

Indien je niet beschikt over een al te hoog plafond, dan is het een echte aanrader om zowel de muur als de lambrisering in één enkele kleur te schilderen of in twee kleuren die dicht bij elkaar aanleunen.
Werk je met twee of meer donkere kleuren, dan zal je je plafond veel lager laten uitschijnen.
Let daarbij ook op de kleur van het plafond, want hoe donkerder dit kleur is, hoe kleiner de ruimte opnieuw lijkt.
Kies je voor twee kleuren die dicht bij elkaar liggen, schilder dan het onderste deel in de donkerdere kleur bij een lichter kleur plafond en het omgekeerde bij een donkerder plafond.
Zo blijft alles één mooi geheel.

Lambrisering in de muur verwerken

Een tweede leuke tip die we jullie cadeau geven, is om lambrisering in de muur te verwerken.
Normaal zal lambrisering altijd op een muur worden geplaatst, en krijg je zo een klein niveauverschil op de muur; de lambrisering zal enkele centimeters verder komen dan de muur.
Wens je dit niet, dan kan je een kleine inkeping in de muur voorzien om daar de lambrisering te maken.
Denk daarbij wel aan een voldoende grote inkeping, aangezien achter de lambrisering ook nog de bevestigingslatten en plintsteun moeten worden geplaatst. Reken dus de breedte van dit alles indien je voor deze ingewerkte lambrisering wilt opteren.

 Waterwerende lambrisering

waterwerende lambrisering
Niet overal puur noodzakelijk, maar toch een aanrader, is om altijd te werken met waterwerende lambrisering. Dit kan door een bepaald materiaal te gebruiken (zoals kunststof lambriseringen) of door houten en MDF lambriseringen te laten bewerken met een waterwerend product.
Absoluut noodzakelijk zijn waterwerende lambriseringen in vochtige omgevingen zoals badkamers en keukens.

Lambrisering overschilderen

lambrisering vervenAltijd opletten geblazen met het (over)schilderen van lambriseringen!
De bedoeling is dat je zo weinig mogelijk overlappingen krijgt van de verf tussen de verschillende delen van lambrisering.
Bij verticaal of horizontaal geplaatste plintjes zou dit normaal geen problemen mogen veroorzaken, maar bij lambrisering die bestaat uit vierkantjes met daarrond weer vierkantjes (zie foto rechts) is het toch wel belangrijk om op een bepaalde manier te werk te gaan.

Begin met de fijnste latjes rondom het binnenste vierkant (1). Vervolgens overschilder je het binnenste vierkant (2), om daarna de grotere latjes rondom dit binnenste vierkant te verven (3).
Vervolgens schilder je de plint, helemaal onderaan (4).